Ga naar inhoud

Limburgse wijnen

Het Zuid-Limburgse Heuvelland is een bijzonder gebied. De heuvels en de natuur geven je al snel het gevoel alsof je in Frankrijk zit. Daarin spelen de wijngaardes die je op diverse plekken tegenkomt een mooie rol. Want wijn verbouwen in Nederland, kan nergens anders zo als in het zuiden. De wijnen zijn bijzonder in smaak: je proef het Limburgse landschap. Het landschap dat unieke kenmerken bezit.

BOB Mergelland

De BOB Mergelland in Zuid-Limburg is een officiële door de Europese Unie goedgekeurde wijnstreek dat sinds 6 maart 2018 bestaat. Deze Zuid-Limburgse wijnen bezitten unieke kenmerken vanwege het heuvelachtige landschap, variërend van 49 tot 322 meter boven zeeniveau. Alleen wijngaarden op lössgrond mogen dit label dragen, wat zorgt voor de typische basis van frisse en fruitige witte Limburgse wijnen.

Wijndomeinen

Culinaire blogs - met wijn

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *