Ga naar inhoud

Memorabele momenten op het Vrijthof

Oh, wat is Maastricht toch romantisch. Vooral in december kun je hier je hartje ophalen. Een romantische wandeling? Je hoeft enkel de lichtjes te volgen. Een bezoekje aan de pittoreske kerstmarkt? Lucky you! We geven je hierbij de meest fonkelende tips voor Magisch Maastricht Vrijthof!

Het mooiste uitzicht & sierlijke pirouettes

Een rondje reuzenrad (dit uitzicht is 5 sterren waard) en een bezoek aan de schaatsbaan kan natuurlijk onmogelijk ontbreken tijdens je bezoek aan de kerstmarkt in Maastricht. Koud en guur in dat reuzenrad? Niets is minder waard, want sinds een tijdje stap je in een volledig gesloten gondel waardoor de koude wind buiten blijft. Wat overblijft is magisch uitzicht over de héle stad. Daarna trek je je schaatsen aan voor een rondje op de overdekte schaatsbaan. Uiteraard trakteer je jezelf en je loved ones als beloning op een warme chocomel of iets anders hartverwarmends. 

Nostalgisch ritje

Je ziet die kindergezichtjes glunderen: de nostalgische carrousel tovert werkelijk een glimlach op ieders gezicht. Neem plaats in een van de stoere auto's, op het paard of in de ronddraaiende bak. Tring tring, hij gaat vertrekken! De kids zullen de tijd van hun leven beleven, maar ook voor de ouders is er een traktatie: het kids pakket. Bestel de tickets via de button.

Bekijk de tickets
Carrousel Magisch Maastricht

Duik de basilieken in

Want ook de verschillende kerken en basilieken in Maastricht trekken een magisch jasje aan deze winter, waardoor een bezoekje nog sprookjesachtiger aanvoelt dan normaal. Vooral door de kerstachtige programmering waarmee ze dit jaar weer het publiek blijven verrassen. Muzikale performances die je zelfs op de koudste winterdagen warm houden. Bekijk het programma via de button hieronder. 

Programma in de kerken
Basiliek Magisch Maastricht Vrijthof

Eindeloos struinen

Een echte kerstmarkt struin je natuurlijk eindeloos af. Strijk neer bij een van de culinaire ondernemers, laat je verrassen door allerlei moois van lokale makelij en maak kennis met de locals. Onder de hartjes van Place d'Amour bewonder je verschillende muzikale acts en trakteer je jezelf op een lekker (warm óf verwarmend) drankje. 

Place D amour Magisch Maastricht Vrijthof Streekproducten Magisch maastricht

Wil je meer Magisch Maastricht? - Lees ook deze magische blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *