Ga naar inhoud

Sfeervol Maastricht tijdens Magisch

Het winter event Magisch Maastricht Vrijthof zorgt voor winters plezier voor jong en oud, maar ook door de hele stad bruist het de hele maand van gezelligheid. Sfeervol verlichte straten, knusse restaurants en feestelijke winkeltjes. Doordeweeks kun je op diverse plekken in alle rust genieten van de feestelijke sfeer en je decembercadeautjes inslaan. Op zoek naar het beste recept voor een magisch bezoek aan Maastricht? We delen drie voorbeelddagen voor maximaal winterplezier in Maastricht.

Een magisch goed begin

Begin je eerste avond in Maastricht met een diner in knusse setting. Schuif bijvoorbeeld aan bij Onglet of TUUR. Vleesliefhebbers kiezen voor Onglet. In deze oude werkplaats van de slager speelt vlees de hoofdrol. Je proeft er ook minder gebruikelijke delen van het dier, zoals de wang van een everzwijn. Bij TUUR geniet je van bourgondische tot verfijnde seizoensgebonden gerechten. Hier staan naast vlees- ook vis- en groentegerechten op het menu.

Na het diner trek je je warme jas aan voor een wandeling door de stad. Kies één van de drie magische stadsroutes. Elke route is ongeveer drie kilometer lang, wat overeenkomt met zo’n 45 minuten wandelen. Last van fear of missing out? Je kunt er twee op één avond doen, of de komende avonden de andere routes lopen. Elke route loopt door een ander gezellig verlicht deel van de stad. Slenter door de romantische straatjes van het Jeker- en Stokstraatkwartier of langs industriële geschiedenis in het Sphinxkwartier.

Een feest voor de zintuigen

Tijd om kerstcadeaus te shoppen! Er hangt een gezellige sfeer in de Maastrichtse winkels. Onze tip, ga ruim voor de kerst al je kerstinkopen doen. Dat is het rustiger dan in de laatste dagen voor kerst. Laat je betoveren door versierde etalages. Struin voor unieke cadeaus door lokale boetiekjes in de Stokstraat, het Jekerkwartier en de winkelstraatjes van Wyck. Neem ook een kijkje in de Maastricht Store, waar je naast Maastricht-gerelateerde producten zoals het dialect servies, ook producten van lokale makers shopt. Voor de fijnproevers koop je er stijlvol verpakte streekproducten.

Dinghuis Maastricht

Trek gekregen van al dat shoppen? Wandel naar Restaurant Spencer’s in het Kruisherenhotel voor een luxe lunch. Omgeven door de hoge ramen van het voormalige klooster verwen je je zintuigen met fotogeniek geserveerde en heel smakelijke gerechten. Eet en drink niet teveel tijdens de lunch, zodat je na de maaltijd nog ruimte in de maag hebt voor een proeverij. Bierliefhebbers bezoeken de Stadsbrouwerij Maastricht. Al sinds de 19e eeuw wordt hier Maastrichts bier gebrouwen, dat je kunt proeven in het Proeflokaal. Onder leiding van een specialist leer je alles over de ingrediënten en geschiedenis van verschillende biertjes. Ben je meer een wijnliefhebber? Bezoek Thiessen Wijnkoopers voor een wijnproeverij. Volg een rondleiding door de wijnkelders, gevolgd door een proeverij onder begeleiding van een vinoloog. Lekker wijntje gevonden? Neem een fles mee voor de donkere decemberavonden.

Cultuur snuiven en chocolademelk drinken

Maastricht ademt het hele jaar door cultuur. Dat is in december niet anders dan in de rest van het jaar. Of je nu houdt van muziek, dans, theater of film, of graag uren door een museum slentert… in Maastricht zit je goed. Zoek in de Magisch Maastricht agenda een activiteit die bij jouw interesses past. Liefhebbers van klassieke muziek trakteren hun oren bijvoorbeeld op het winterconcert van André Rieu. Ook John Williams en Hans Zimmer laten hun kenmerkende muzikale kunsten horen.

Overdag breng je een bezoek aan Winternights in de Lutherse Kerk en het Statenkwartier in Maastricht. Op deze expositie doen ze het anders dan elders: het werk dat tentoongesteld wordt is nog niet af. A-typische en upcoming makers laten hier hun verrassende work in progress zien. Bekijk onaffe theaterstukken, films en choreografieën en fantaseer over hoe beeldende kunsten eruit zien als ze eenmaal voltooid zijn

Natuurlijk mag een warme kop chocolademelk bij een bezoek aan Magisch Maastricht niet ontbreken. De allerlekkerste chocolademelk drink je bij Darq Maastricht, dé chocolade(melk)kenner. Naast het klassieke hartverwarmende drankje, hebben ze hier ook warme witte chocolademelk en extra pure chocolademelk, gemaakt met de beste fairtrade en biologische cacao.

Exclusieve tips en verborgen parels

Neem de tijd om Maastricht te ontdekken en mooie herinneringen te maken. Word Fijnproever! Wij wijzen je de weg naar de leukste plekjes en verborgen parels.

Ontdek Fijnproevers

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *