Ga naar inhoud

Romantische plekjes in de stad tijdens Magisch Maastricht

Lichtjes, kerstbomen en feestelijke versieringen. Maastricht in december is een tijd die je niet wilt missen. Wil je samen met je geliefde even ontsnappen aan de dagelijkse drukte en de meest intieme plekjes in de stad opzoeken? Wij kennen een aantal romantische en intieme spots waar je even alles en iedereen om je heen vergeet en je volop geniet van het magische gevoel.

't Bassin

Ben je op weg naar het Sphinxkwartier, dan is een pitstop bij het Bassin een uitstekend idee. De jachthaven straalt in de wintertijd een mooie kalmte en rust uit. Het is sprankelend versierd met glinsterende lichtjes die schitteren op het water. Wat een plaatje! In de werfkelders bevinden zich bruisende restaurantjes waar je heerlijk kunt genieten van zeevruchten. Lekker knus aan het water.

Kerstboom bij de Mestreechter Geis

Op het pleintje ‘Het Bat’ in het Stokstraatkwartier staat de iconische Mestreechter Geis. Pal ernaast bevindt zich een feestelijke kerstboom. Een mooie plek voor een fotomoment. Met de kerstboom en de Geis naast elkaar, én de karakteristieke gebouwen van het Stokstraatkwartier op de achtergrond. Haal een warme chocolademelk to go bij DARQ en wandel vervolgens door de mooi versierde winkelstraten. Mocht je nog een mooie kerstoutfit willen scoren, dan ben je hier op de juiste plek!

Kerstboom in de Havenstraat

Een grote kerstboom op zich zorgt al voor een magisch gevoel. Maar een kerstboom op een verrassende en onverwachte plek is nog leuker om te vinden. Ken je de boom in de Havenstraat al? Midden op het binnenpleintje staat een meters hoge kerstboom. Nét buiten de drukke winkelstraten sta je hier even stil. Is dit stuk voor jou nog onontdekt gebied? Loop dan zeker de winkels in: van mooie modezaken tot een leuke interieurwinkel.

Kerstboom op de Thermen

Het pleintje ‘Op de Thermen’ is een verborgen parel met een oude geschiedenis. In de Romeinse tijd was het een Romeins badhuis. Nu is het een intiem en romantisch pleintje. Kom je hier in de maand december, dan word je verrast door een grote kerstboom. Opgelicht met glinsterende lichtjes zorgt de kerstboom voor een warm gevoel. Onze tip: bij Petit Café Moriaan kun je achterin de tuinkamer in alle warmte genieten van het uitzicht op de boom en het plein, onder het genot van een borrel.

Pleintje van verlichting

De Grote Looiersstraat, een prachtige straat met het gevoel van een rustig plein. Tussen de wegen wandel je over het looppad omringd met bomen, die versierd zijn met de mooiste hangende lampjes. Hier ervaar je rust, kalmte en een moment voor jezelf. Ga rustig zitten op een van de bankjes, bekijk de prachtige panden om je heen of verdwaal even diep in je gedachten. Dit intieme plekje voelt echt magisch.

Onder de Hoge Brug

Jaarlijks hangen de lichtslingers aan de Hoge Brug, wat zorgt voor een postcard plaatje! In de avond schitteren de lampjes boven de Maas en reflecteert het licht in het water. Dit zorgt voor een mooie foto gelegenheid. Of je nu met een professionele camera dit moment vastlegt of gewoon met je smartphone, het resultaat zal nooit teleurstellen!

Charles Eyck Park

Het Charles Eyck Park is in de zomer een levende ontmoetingsplek waar jongeren en ouderen samenkomen voor een picknick, een potje volleybal of om in het zonnetje een boek te lezen. Een heerlijke plek in de zomer, maar ook zeker een fijne plek in de wintertijd! De lichtslingers verlichten het pad langs het water. Ga op een van de bankjes zitten en neem het uitzicht volledig in je op. Rechts van je zie je de Hoge brug, Sint Servaasbrug en de torens van de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Links van je de Kennedybrug met op de achtergrond de Sint Pietersberg.

Sint Servaasklooster

Op het Vrijhof geniet je van het bruisende en levendige winter event Magisch Maastricht Vrijthof. Aan de achterkant van de Sint Janskerk en Sint Servaasbasiliek, bevind je je ineens in een wereld wat de tijd even stilstaat. Wandel rustig over het Henric van Veldekeplein waar je in alle rust de torens van de kerk en de basiliek kunt bewonderen. Loop door de bogen en bewonder de basiliek vanuit een ander perspectief. 

Ontdek meer Magisch Maastricht - Laat je winters inspireren

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *