Ga naar inhoud

Maastrichtse hotspots voor verfrissende alcoholvrije drankjes

De (eerste) zonnestralen zorgen voor heel wat 'terrasdrang'. Eindeloos in het zonnetje genieten van culinair Maastricht. Wat we extra verrassend vinden? Het alcoholvrije en ontzettend frisse aanbod van onze lokale ondernemers. We inspireren je graag met de beste tips om een terrasje te pikken en te genieten van een alcoholvrij, homemade of versgeperst drankje. 

De Brandweerkantine

Aan de rand van de historische binnenstad, richting het Sphinxkwartier en volledig vernieuwde Frontenpark, vind je een fantastische horecagelegenheid. In de oude brandweerkazerne tref je De Brandweerkantine. Loeiende sirenes zijn niet nodig, hier blussen ze je graag met bescheiden service én alcoholvrije drankjes! Hun menukaart staat sowieso bekend om de verrassende inhoud. Van limonade uit Sicilië (zoals ze zelf zeggen: super lekker!!!) tot hippe bruisende drankjes uit Berlijn. Zusje Café Zondag in Wyck is overigens ook een aanrader, met soortgelijke vibe én menu

De Brandweerkantine
Capucijnenstraat 21 | Vrijthofstraatjes

Maastricht Eten Lunch Brandweerkantine Maastricht Café Zondag Wyck

NOON

Met trots uitzicht over de Maas, zit je bij NOON wel goed. Een beetje verstopt, maar daardoor juist extra bijzonder. Je had het vast al geraden, maar bij NOON kun je tot het allerlaatste moment van de zonsondergang in de zomer genieten. Krijg je er gewoon gratis bij ;-) Zomerse verfrissingstip: kies uit een van de Kombucha's. Dat is gefermenteerde thee en oh zo hip. Eer dat de zon onder is, heb je ze allemaal geproefd! Vergeet je niet wat lekkere bites erbij te bestellen?

NOON
Griend 7 | Wyck

NOON Terras Maastricht

Preps

Bij Preps ontmoet je elkaar voor een voedzame start van je dag, een actieve lunch of gezonde snacks voor tussendoor met je coffee to go. Preps ligt een beetje verstopt in de historische binnenstad, maar is zeker het verdwalen waard. Misschien is dit wel de plek in deze lijst met de meeste healthy opties op de kaart. Bij een zomerse dag kun je hier lekker koel en beschut genieten op het bijzonder rustige terras. 

Preps
Mariastraat 6a | Binnenstad

Preps Maastricht Preps Maastricht

Café Zuid

Een populairder terras dan dat van Café Zuid bestaat bijna niet. Als er ook maar een paar zonnestralen in Maastricht op bezoek komen, stroomt dit fijne terras al gauw vol. Dat komt vooral door de unieke ligging aan het water. Café Zuid ligt pal aan de Bordenhal in de architectonische wijk Céramique. De Bordenhal staat ook wel bekend als de thuisbasis van Toneelgroep Maastricht. IJskoffie, biologische sapjes of een non-alcoholisch biertje...

Café Zuid
Plein 1992 Nr. 15 | Céramique

Lente In Maastricht Céramique Nieuwe Brug

Coffeelovers

Stadsbranderij Blanche Dael is het slimme brein achter het horeca-concept van Coffeelovers dat je door heel Limburg terugvindt. Omdat we het in dit blog voornamelijk over de terraslocaties hebben, lichten we graag hun locatie op Plein 1992 uit. In dit architectonische hoogtepunt van Maastricht kun je overdag genieten van véél lekkers. Met als frisse hoogtepunt hun aanbod huisgemaakte iceteas. Dorstlessend, maar je krijgt er echt geen genoeg van…

Coffeelovers
Ruiterij 2 | Céramique

 

Ijsthee Coffeelovers Maastricht Ijsthee Coffeelovers Maastricht

't Wycker Cabinet

Een hoogtepunt in de wijk Wyck (spreek uit als Wiek) is zeker 't Wycker Cabinet. Tijdens de zomerse maanden, strijk je neer op het terras aan de altijd bruisende Wycker Brugstraat. Bijvoorbeeld voor een uitgebreide lunch met een huisgemaakte limonade als verfrissende dorstlesser. Ook je 'apéro' kun je hier alcoholvrij genieten en dat zijn alleen maar pluspunten!

't Wycker Cabinet
Wycker Brugstraat 29b | Wyck

Wycker Cabinet Wycker Cabinet

Culinair Maastricht ontdekken? - Lees ook deze blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *