Ga naar inhoud

Wellness en spa nabij Maastricht

Je spieren langzaam voelen ontspannen in de sauna, een paar baantjes trekken in een buitenbad omgeven door groen en dankzij de getrainde handen van een masseur je spieren weer vrij kunnen bewegen. Je huid dankzij de beste kwaliteit beautyproducten weer zijdezacht laten voelen en je hoofd helemaal rustig maken tijdens een yogales. In de Zuid-Limburgse heuvels kun je heerlijk relaxen met een natuurlijk of historisch tintje. De faciliteiten doen qua aanbod en kwaliteit niet onder voor grote namen uit binnen- en buitenland. Eén van de wellnesscentra maakt zelfs gebruik van heilzaam water uit een eigen bron. Een ander voegt Oosterse wellness-wijsheid toe aan haar aanbod. Wij tippen vijf luxe wellness en spa faciliteiten in en nabij Maastricht.

SpaSereen Maastricht

SpaSereen ligt omgeven door het groen van de golfbaan in het westen van Maastricht. Je vindt er alles wat je van een wellnesscentrum verwacht: sauna’s, whirlpools en zwembaden. Alles is stijlvol, strak en met natuurlijke elementen ingericht. Doe tussentijds een dutje in de slaapruimte, laat je culinair verwennen in het restaurant of trakteer je voeten op een voetenbad. Boek een massage, gezichtsbehandeling of lichaamsbehandeling voor extra ontspanning. ‘s Zomers luister je op de ligweide naar de vogeltjes, ‘s winters zit je knus bij de openhaard. Je hebt keuze uit thematische arrangementen waarbij je alle zorgen uit handen genomen worden.

SpaSereen Maastricht
Stedendwinger 35 | Maastricht

Thermae 2000

Verborgen in het groen op de Cauberg ligt wellnesscentrum Thermae 2000. Het thermale water in de binnen- en buitenbaden komt uit eigen bronnen. Deze ruim 40.000 jaar oude bronnen in de Limburgse grond zitten vol heilzame mineralen. Ontspan je spieren in de whirlpool met krachtige massagestralen of zwem rond in de binnen- en buitenbaden. In de negen sauna's en twee stoombaden geef je je gezondheid een extra boost. Op de ligweide geniet je van het uitzicht op de Limburgse heuvels en in de sfeervolle beautyruimtes ontspan je tijdens een massage of beautybehandeling.

Thermae 2000
Cauberg 25-27 | Valkenburg

Elaisa Energetic Wellness

Rijd voor een verwendag bij Elaisa Energetic Wellness de Belgische grens ten noorden van Maastricht over. In de natuur aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen ligt dit sfeervol ingerichte moderne gebouw. Je geniet er van traditionele wellnessbehandelingen en oosterse activiteiten zoals yoga, tai chi en meditatie. De verschillende baden zijn chloorvrij en gefilterd door kristallen, zodat het lekker zacht is voor je huid. Vanuit de infinity whirlpool kijk je uit over het Nationaal Park terwijl het warme water je spieren ontspant. Voor verdere spierontspanning bezoek je de acht sauna’s of boek je een (holistische) massage.

Elaisa Energetic Wellness
Nationaal Parklaan 7 | Dilsen-Stokkem (België)

Sanctum Spa (Maison Haas Hustinx)

De Sanctum Spa van Maastricht bevindt zich in een modern bijgebouw van Maison Haas Hustinx. Binnen de muren wacht je pure luxe. Er worden maximaal zes gasten per keer toegelaten en je kunt deze wellness en spa in Maastricht ook afhuren voor een ontspannend uitje met vrienden of familie. Naast klassieke wellnessfaciliteiten vind je er ook een cabine om te mediteren of bidden en een fijne hamam. Je kunt hier bovendien een yogales volgen voordat je de spa in gaat. Voor een optimaal resultaat van je bezoek, volg je het schema voor thermische cycli die de organisatie voor je opgesteld heeft. Als bonus kun je je huid verwennen met een aromatherapie-massage of een gezichtsbehandeling.

Maison Haas Hustinx
Vrijthof 20 | Maastricht

Spa & Wellness Château St. Gerlach

Je bezoekt Spa & Wellness Château St. Gerlach in de eeuwenoude kelders van het voormalige stiftgebouw van Château St. Gerlach. Vochtig en koud is het al lang niet meer in de ruimtes, die opgeknapt zijn tot de perfecte ontspanningsplek. Dobber in het Romeinse zwembad, zweet in de sauna en badder in het Turkse stoombad. Boek een gezichtsbehandeling of massage of combineer je bezoek met een yogales. Voor een heerlijk ontspannen dag boek je het One Day Retreat, waarbij je naast een yogales en massage ook geniet van een natuurtherapie-behandeling.

Spa & Wellness Château St. Gerlach
Joseph Corneli Allee 1 | Valkenburg aan de Geul

Geniet van je wellness en spa in of nabij Maastricht

Elk van de vijf bovengenoemde plekken heeft een unieke sfeer en ontspanningsaanbod. Van holistische massages tot natuurtherapie tot verfrissende gezichtsbehandelingen. Van sauna met uitzicht op de bergen tot sauna in Oosterse sferen. Van ligweide aan een nationaal park tot relaxruimte in een voormalig kasteel. Zo vind je altijd de wellness en spa nabij Maastricht die bij jou past.

Ontdek meer Maastrichtse hotspots - Doe inspiratie op met deze blogs

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *