Ga naar inhoud

Religieuze hotspot

Gelovig of niet. In Maastricht zul je verwonderd zijn door zoveel prachtige monumentale kloosters, kapellen en kerken. Maastricht was in de Middeleeuwen dan ook een van dé religieuze hotspots van Europa. Het graf van de heilige bisschop Servatius onder de Sint Servaasbasiliek trok miljoenen pelgrims naar de stad. De ommuring maakte de stad een geliefd en veilig toevluchtsoord voor weerloze monniken. In tal van kloosters en kerkgebouwen voel je nog steeds de mystieke, middeleeuwse sfeer van toen. De imposante Onze Lieve Vrouwebasiliek is één van de meest magische plekjes van de stad. Inwoners en toeristen branden er elke dag kaarsjes in de kapel voor het beeld van Maria Sterre der Zee. Een prachtig gezicht.

Mooi leesvoer over het verleden

Dominicanenkerk

Natuurlijk hebben lang niet alle monumentale kerkgebouwen hun religieuze functie behouden. Het leuke is dat je er dan vaak hele andere dingen kunt doen, zoals winkelen, overnachten of een beetje cultuur snuiven. In de eeuwenoude Dominicanenkerk zit nu Boekhandel Dominicanen, door de Britse pers uitgeroepen tot ’s werelds mooiste boekwinkel. Met 750.000 bezoekers in 2018 is het de beste bezochte kerk van het Nederland.

 

Bekijk de dominicanenkerk

Kruisherenhotel

Architect Henk Vos heeft het gotische Kruisherenklooster getransformeerd tot het vijfsterren Kruisherenhotel: een feest voor liefhebbers van moderne architectuur en design. Dit hotel bezoeken is écht een aanrader terwijl je in Maastricht verblijft. Je hoeft er niet meteen te overnachten, maar een bezoekje aan de bar voor een mooi glas wijn is al de moeite waard...

Bekijk het Kruisherenhotel

Maastricht ontdekken - Bezienswaardigheden in Maastricht

Van héél lang geleden tot nu - De tijdlijn

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *