Ga naar inhoud

Vroege industriestad

Door hergebruik van fabriekspanden transformeert het Sphinxkwartier nu tot een hippe woon- en cultuurwijk. Het Eiffelgebouw - De Eiffel - is het meest prominente industriële monument. Tot 2006 was het nog in bedrijf als aardewerkfabriek van de Koninklijke Sphinx. Sinds 2017 is het vooral gevuld door The Student Hotel.  Studenten uit de hele wereld wonen er langere tijd, maar je kunt er ook een nachtje slapen. Voor speciale evenementen is er een rooftop terras met bar.

Een gevarieerd stukje Maastricht

Aan de overkant van de voormalige Sphinxfabriek, waar nu The Social Hub met BOLD Rooftopbar worden uitgebaat, vind je rijksmonument De Timmerfabriek. Deze verzameling fabrieksgebouwen is na het vertrek van Sphinx omgevormd tot een levendige cultuurfabriek. Poppodium de Muziekgieterij huist in een magazijn, de voormalige elektriciteitscentrale werd verbouwd tot filmhuis Lumière. In de centrale hal met stoom- en stroommachines zit een populair bar-restaurant met fraai uitzicht over de historische binnenhaven het Bassin.

Ontdek het kwartier
The Student Hotel SPhinx Bold

Maastricht ontdekken

Van héél lang geleden tot nu - De tijdlijn

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *