Ga naar inhoud

Santé: cocktails sippen in Maastricht

Negroni, Mojito of een Espresso Martini? Je cocktailkeuze zegt veel over jou als persoon. Wat je ook drinkt, in Maastricht kun je je hartje ophalen. Van een speakeasy (verborgen achter een geheime deur) tot een bar gelegen aan de bruisende markt. Waar ga jij cocktails drinken?

Mr. Smith

We gaan mee op reis met Mr. Smith. In deze speakeasy bar begint je ervaring al mysterieus. Het idee van dit soort verborgen etablissementen is ontstaan tijdens de drooglegging, waar alcohol veelal verboden was. Het illegale hebben we daargelaten, maar het mysterieuze hebben we meegenomen. "Press for drinks" en er gaat een wereld van cocktails voor je open. Mr. Smith shaket graag iets verrassends voor je.

Mr. Smith
Rechtstraat 5 | Wyck

The Founders Bar

Een nieuwe speler op het gebied van cocktails sippen: The Founders Bar. Gelegen in Hotel Beaumont, bij Restaurant Harry's. Het lijkt alsof je hier even teruggaat in de tijd en een bar in Londen of Parijs bezoekt in de jaren 20. Van de vorige eeuw uiteraard ;-) Met een bescheiden kaart voor kleine bites is dit de perfecte plek om in the mood te komen voor je avondje uit. 

The Founders Bar
Lage Barakken 10 | Wyck

Bold Rooftopbar

Wanna be on top of... Maastricht? De enige rooftopbar van Maastricht is een geweldige hotspot als je houdt van cocktails sippen met waanzinnig uitzicht. Meer rooftopbars heeft een stad ook niet nodig, deze telt voor drie. Gelegen op het Eiffelgebouw in het bruisende en toch wel up-coming Sphinxkwartier. Hier ligt de basis van de Maastrichtse makelij, in deze voormalige fabriek werd vroeger Sphinx sanitair gemaakt. Van een frisse Spritz tot een klassieke Moscow Mule. Let's go sky high!

Bold Rooftopbar
Sphinxcour 9a | Sphinxkwartier

Rumors

Rumor has it you can order great cocktails over here! Deze boozy bar ligt aan de bruisende Koestraat, dé uitgaansstraat van Maastricht. Niet zo zeer voor een dansje, maar vooral voor eindeloos borrelen en kletsen. Bij deze bar in het Jekerkwartier kun je bij goed weer lekker op 't terras vertoeven en flanerend Maastricht langs zien lopen. Wat we gaan bestellen? Een classic Margarita of juist een Pink Sweetness (cocktail in een milkshake-jasje). De keuze is reuze!

Rumors
Koestraat 13 | Jekerkwartier

Bar Brutal

De brutalen hebben de halve wereld... Daarom is een bezoekje bij Bar Brutal in Wyck zéker een aanrader. In deze gedurfde horeca-zaak moet je lef hebben ;-) Je kunt hier gedurende de dag natuurlijk neerstrijken voor een fijne lunch, maar voor de cocktailfans is hier altijd een plekje gereserveerd. Het ligt op de hoek van het treinstation en op steenworp afstand van de oude brug, die je weer naar de binnenstand leidt. De vermouth-cocktails zijn echt een aanrader, als je eens iets verrassends wil sippen!

Bar Brutal
Alexander Battalaan 47a | Wyck

Beez

Gelegen aan de Markt in Maastricht ga je op bezoek bij Beez, dé cocktailbar van Maastricht. Je vindt de bar in het gelijknamige hotel. Hier kun je eindeloos borrelen met bijzonder uitzicht op de historische binnenstad met de Sint-Matthiaskerk aan een kant en het imposante stadhuis aan de andere. Hun cocktailkaart is echt onderscheidend: noem een smaak en zij maken er een cocktail bij. Basilicum, appeltaart... Het kan zo gek niet of de lekkerste cocktail wordt voor je geshaket. 

Beez
Boschstraat 104-106 | Boschstraatkwartier

Ontdek Culinair Maastricht

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *