Magische Lichtroutes

Volg het licht en ontdek de stad

Het lijkt misschien een sprookje, maar de lichtjes branden deze winter meer dan ooit in Maastricht. Volg simpelweg de lampjes en laat je op de mooiste plekken van de stad brengen.

Eindeloos struinen door de fonkelende winkelstraten, winters vertier op elke hoek van de straat. We ontmoeten elkaar daar waar het licht brandt: in Maastricht!

Ga hand in hand de stad ontdekken. Je kunt een van de drie routes volgen of op je zintuigen vertrouwen. Want door de sprookjesachtige lichtjes te volgen kom je vanzelf op de mooiste plekken in de stad. Verdwalen is geen punt, want alleen zo kom je op de meest verrassende en onontdekte plekjes terecht...

Drie fonkelende routes

Volg de fonkelende lampjes die de stad versieren en ontdek op deze bijzondere manier de stad. Maastricht verwelkomt je dit jaar met duizend-en-een lichtjes. De drie routes bieden je de mogelijkheid om de stad zo veel mogelijk te ontdekken. Lekker op het gemak de hele stad Maastricht ontdekken.

Download de routes
Magisch Maastricht Lichtroute Winter in Maastricht Magisch Maastricht Lichtroute Winter in Maastricht

Lichtkunstwerken in Maastricht

Inmiddels zijn de lichtkunstwerken niet meer in Maastricht te bekijken, maar de lichtroutes stralen natuurlijk wel nog deze maand. We hopen volgend jaar weer te kunnen genieten van bijzondere kunstwerken tijdens de winterdagen. Heb je de lichtroutes gevolgd, dan kwam je op verschillende plekken imposante lichtkunstwerken tegen. Van het Sphinxkwartier tot Plein 1992 en daar tussenin ook op het Onze Lieve Vrouweplein, dat van zichzelf in donkere tijden al een bijzondere plek is om het licht te vinden. Wil je meer weten over deze lichtkunstwerken? Klik dan op onderstaande knop!

Vind de kunst
Lichtkunstwerk Hoop en Licht Maastricht Stang Gubbels Lichtkunstwerk Maastricht

Drie magische lichtroutes

Zij gingen jou voor! - En schreven er een blog over